INFORMASI TEMPATAN

Maklumat Komuniti

Carta Organisasi

Rekreasi Dan PelanconganVilla_Mak_Ngah_homestayMuzium_PertanianMedan_Selera_Bemban

Kolam_Air_Panas_JasinMakam_Dato_SenaraMakam_Tun_TejaMedan_ikan_bakar_terapung_UmbaiDataran_JasinHotel_Sri_Impiankolam air panas

Kemudahan AwamSurau_Air_PanasPerpustakaan_JasinPerpustakaan_Desa_1Malaysia_BembanMasjid_Nurul_ImanHospital_JasinIPD_Jasinklinik_1Malaysia_BembanKlinik_Desa_BembanBalai_Polis_BembanDewan_Terbuka_Jeperun_BembanGelanggang_Futsal_Arena_Hotpring

PendidikanSMK_Ser_BembanSRJK(C)_Pay_ChiaoUiTM_JasinIKM_JasinMISDEC_HAMRASK_Seri_Bemban

Kisah Kejayaan

Kuhan Raj A/L Saravanan
Celik IT

Umur:
16 tahun

Keahlian PI1M:
5/2/2017

Kisah Kejayaan:
Latar belakang: Adik Kuhan Raj A/L Saravanan merupakan anak sulung daripada 5 orang adik beradik. Beliau mengalami masalah tumbesaran badan.

Sebelum penggunaan ICT/ penglibatan PI1M
Sebelum penglibatan di PI1M, beliau hanya tahu menghidupkan dan mematikan kuasa di CPU dan juga menaip dengan ajaran bapa saudara beliau.

Selepas penggunaan ICT/ penglibatan PI1M
Selepas penglibatan di PI1M, beliau lebih mengenali perkakasan hardware komputer, mahir menaip menggunakan perisian Microsoft Words, mengetahui fungsi perisian Microsoft Powerpoint untuk membuat pembentangan di mana amat berguna untuk beliau sebagai seorang pelajar sekolah menengah dan melalui pembentangan beliau di dalam kelas latihan ICT beliau mempelajari kemahiran softskill bercakap di hadapan orang ramai dan membina keyakinan diri. Selain itu juga, beliau mengetahui fungsi emel dan mempunyai akaun emel tersendiri. Dengan wujudnya PI1M, pengetahuan beliau terhadap dunia ICT semakin meluas.

Maklumbalas Pendapat:
Pengurus/ Penolong Pengurus PI1M banyak membantu saya dalam meningkatkan pengetahuan dan kemahiran dalam ICT. Hasil dari bantuan PI1M, gaya hidup saya berubah kepada yang lebih bagus dan penuh dengan ilmu ICT di dada. Tidak lupa juga, peningkatan dari segi teknik lukisan yang telah saya pelajari dari internet. Saya ingin mengucapkan ribuan Terima Kasih kepada pihak Digi & SKMM kerana memilih Air Panas sebagai salah satu cawangan Pi1M yang tercinta ini.

Apa yang dipelajari melalui PI1M:
- Cara penggunaan komputer.
- Troubleshooting komputer.
- Word dan sebagainya.
- Cara melayari internet secara selamat.
- Online banking.

Berikut adalah gambar-gambar mengenai Muhd Shahir Iqmal:Keusahawanan

Noorainah binti Mad Dom
Usahawan

Umur:
41 tahun

Keahlian PI1M:
18/1/2017

No. Telefon:
013-681 7456

Jenis Perniagaan:
Makanan/Minuman/Lain-lain

Kisah Kejayaan:
Latar belakang: Popular dengan Kek Brownies Nona Manis nya yang sedap. Selain menjual Kek ini untuk dimakan, Beliau juga menerima tempahan Kek Brownies Nona Manis.

Sebelum penggunaan ICT/ penglibatan PI1M
Sebelum penglibatan di PI1M, beliau tidak kenal erti mengira dan membuat sales dalam komputer. Dia dibantu dengan ajaran kawan-kawan beliau.

Selepas penggunaan ICT/ penglibatan PI1M
Selepas penglibatan di PI1M, beliau berjaya mengenal komputer dengan lebih dekat. Mengenal pelbagai fungsi dan yang paling penting meraih sumber pendapat paling kurang sebanyak RM 500.00 sebulan.

Maklumbalas Pendapat:
Pengurus/ Penolong Pengurus PI1M banyak membantu saya dalam meningkatkan pengetahuan dan kemahiran dalam ICT. Hasil dari bantuan PI1M, gaya hidup dan perniagaan saya berubah kepada yang lebih bagus dan penuh dengan ilmu ICT di dada. Tidak lupa juga, peningkatan dari segi membuat sales dan melayari internet dan facebook. Saya ingin mengucapkan ribuan Terima Kasih kepada pihak Digi & SKMM kerana memilih Air Panas sebagai salah satu cawangan Pi1M yang tercinta ini.

Apa yang dipelajari melalui PI1M:
- Cara penggunaan komputer.
- Troubleshooting komputer.
- Word dan sebagainya.
- Cara melayari internet secara selamat.
- Online banking.

Berikut adalah gambar-gambar mengenai Muhd Shahir Iqmal: